Autolaadkranen tot 34 meter gieklengte en 29,5 ton naast de wagen

Een groot aantal van onze vrachtwagens heeft een autolaadkraan. Hiermee kunnen we zelfstandig laden, lossen of hijswerk doen. Het grote voordeel van een autolaadkraan is dat je horizontaal en verticaal transport kunt combineren. Ook op krappe en lastig bereikbare plaatsen biedt een autolaadkraan uitkomst door de compacte afmetingen. Door steeds betere en slimmere technieken is de capaciteit van autolaadkranen de laatste jaren fors toegenomen.

Safety First

Binnen ons bedrijf staan professionaliteit en veiligheid voorop. De werkzaamheden worden uitgevoerd met de hoogste mate van veiligheid, waar we continue alert op zijn. Alle auto’s met autolaadkranen voldoen aan alle wettelijke richtlijnen en worden periodiek gekeurd, inclusief alle hijsgereedschappen. Onze medewerkers die hijswerkzaamheden met onze autolaadkranen uitvoeren zijn allen in het bezit van het wettelijk verplichte TCVT diploma ”Autolaadkraan met hijsfunctie”. Ook het vermelden waard: alle onze autolaadkranen zijn radiografisch bedienbaar, waardoor op veilige afstand gewerkt kan worden.

Capaciteit en soorten voertuigen

We hebben zowel lichte als zware autolaadkranen. Variërend van 28 tot 172 t/m en gieklengtes tot maximaal 34 meter, en max hijscapaciteit 29,5 ton naast de wagen. Zie voor details de materieelpagina.

Voor de wat langere ladingen bieden we diverse soorten trekker-oplegger combinaties, variërend van 40 tot 172 t/m. Deze kunnen gecombineerd worden met eenvoudige vlakke opleggers tot  uitschuifbare (semi-)diepladers. Voor de wat specifiekere ladingen en/of krappe locaties bieden wij ook motorwagen-aanhanger combinaties. Denk hierbij aan units, containers, dakkapellen, bootjes enz.

Trekker-oplegger met autolaadkraan

Bakwagen-aanhanger met autolaadkraan

Hulpmiddelen

Er kunnen verschillende hulpstukken gebruikt worden:

Autolaadkraan inc. Flyjib 34 meter gieklengte met lier