Een van onze hoofdactiviteiten is Speciaal transport

Ook uitzonderlijk of exceptioneel vervoer genoemd. We hebben het dan over transporten waarbij men de wettelijk toegestane maximale afmetingen en/of gewichten overschrijd. L.A. van den Heuvel BV heeft jarenlange ervaring in het vervoeren van grote en bijzondere objecten en goederen. We beschikken over een team van ruim 30 specialisten en een modern en uitgebreid wagenpark. Door continue te investeren in ons wagenpark, zijn onze vrachtauto’s voorzien van motoren waarmee we aan de emissienormen voldoen en probleemloos op alle locaties terecht kunnen. Speciaal transport vraagt om specialistisch materieel, wij hebben:

Door de combinatie van kennis, ervaring en het juiste equipment zijn wij een betrouwbare partner in speciaal transport.

Speciaal transport nodig? Dit moet u weten:

Ontheffingen/vergunningen en transportbegeleiding

Om ladingen met afwijkende breedte, lengte, hoogte en/of gewicht te kunnen vervoeren zijn ontheffingen en/of vergunningen nodig. We onderscheiden hierin 2 soorten: doorlopende ontheffingen en incidentele ontheffingen. Ook is boven bepaalde afmetingen en/of gewicht transportbegeleiding vereist. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers graag bij exceptionele transporten en regelen deze zaken van A tot Z.

Doorlopende ontheffingen

Om op korte termijn te kunnen transporteren beschikken als onze voertuigen over doorlopende ontheffingen. Deze worden per land uitgegeven en zijn voor langere periode op meerdere meerdere wegen geldig, maar verschillen wel per land qua regelgeving.

Wij hebben doorlopende ontheffingen in:

Incidentele ontheffingen

Wilt u iets vervoeren wat buiten de doorlopende ontheffingen valt, dan is een incidentele ontheffing nodig. Deze ontheffingen worden ook per land uitgegeven, maar zijn een korte periode geldig en zijn gebonden aan een route van A naar B. Bij extreme afmetingen is er ook aanvullend routeonderzoek vereist. Aan de hand daarvan word gekeken of het transport uitvoerbaar is en waar de knelpunten liggen. De aanvraagtijden van een incidentele onfheffing duren vaak lang dus is het raadzaam het transport tijdig te regelen!

Verkeersmaatregelen

Soms zijn verkeersmaatregelen nodig. Denk hierbij aan het tijdelijk verwijderen van straatmeubilair, het plaatsen van stalen rijplaten of een ontheffing tijdelijk parkeerverbod met wegsleepregeling. Ook met deze zaken kunnen wij u van dienst zijn.

Transportbegeleiding

In samenwerking met onze vaste partners regelen wij transportbegeleiding in geval van uitzonderlijk transport. Voorafgaand aan het transport wordt de route zorgvuldig in kaart gebracht, de benodigde ontheffingen worden verzorgd en zullen wij de nodige verkeersmaatregelen treffen. Zowel de transportbegeleider als het begeleidingsvoertuig zijn duidelijk te herkennen, volledig conform de wet- en regelgeving. De ervaren en gecertificeerde chauffeurs van de begeleidingsauto’s dragen zorg voor de veiligheid en doorstroming van het transport én van het overige verkeer. Zo wordt de vracht op een professionele, veilige en verantwoorde manier van A naar B vervoerd.