Een van onze hoofdactiviteiten is Speciaal transport

We hebben het dan over transporten met afwijkende breedte, lengte, hoogte en/of gewicht. Om uitzonderlijk transport van ondeelbare ladingen op korte termijn te kunnen uitvoeren beschikken wij over langdurige doorlopende ontheffingen voor Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Wilt u iets vervoeren wat buiten de doorlopende ontheffingen valt, dan vragen wij een incidentele ontheffing aan om uw lading toch te kunnen vervoeren. Bij extreme afmetingen wordt er ook aanvullend routeonderzoek gedaan. Aan de hand daarvan word gekeken of het transport uitvoerbaar is en waar de knelpunten liggen.

Hoe gaat dat in de praktijk?

  1. De lading en de te rijden route worden doorgenomen. Er word bepaald of er ontheffingen nodig zijn, en eventueel routeonderzoek. Indien nodig word dit uitgevoerd. Ook word bepaald of er transportbegeleiding nodig is
  2. Als al deze zaken helder zijn, wordt er een voorstel gemaakt
  3. Bij akkoord van de klant gaan wij aan de slag om het transport te organiseren

Wij regelen dus het hele traject:

Het transport zelf, maar ook routeonderzoek en het aanvragen van de eventueel benodigde ontheffingen en transportbegeleiding. Wij werken hierin samen met gespecialiseerde bedrijven, die voor elke klus een maatwerk oplossing leveren.

Wij hebben langlopende ontheffingen in:

Specialistisch materieel

Speciaal transport vraagt om specialistisch materieel, wij hebben: