We hebben ook autolaadkranen die over de oplegger kunnen rijden, de zogenaamde rollerkranen.

Deze staan op uitschuifbare gestuurde opleggers, waarmee wij ladingen vervoeren tot 20 meter lang. Voordelen van deze kranen zijn dat ze vlug werken, en dat ze hijscapaciteit behouden doordat ze altijd dicht bij de last kunnen komen. Ze zijn voorzien van een hydraulische grijper, waar allerlei verschillende hulpstukken aan kunnen. Zo kunnen we bijvoorbeeld rijplaten tot 3,5m breed of 4-ling damwanden laden en lossen. Er kan ook met een hijshaak gewerkt worden.

Safety First

Binnen ons bedrijf staan professionaliteit en veiligheid voorop. De werkzaamheden worden uitgevoerd met de hoogste mate van veiligheid, waar we continue alert op zijn. Alle auto’s met rollerkranen voldoen aan alle wettelijke richtlijnen en worden periodiek gekeurd, inclusief alle hijsgereedschappen. Onze medewerkers die werkzaamheden met onze rollerkranen uitvoeren zijn allen in het bezit van het wettelijk verplichte TCVT diploma ”Autolaadkraan laden en lossen”.

Capaciteit en soorten voertuigen

We hebben zowel lichte als zware rollerkranen. Variërend van 24 tot 40 t/m en gieklengtes tot maximaal 13,6 meter, en max hijscapaciteit 8 ton naast de wagen. Zie voor details de materieelpagina.

De lichte rollerkranen staan op niet-uitschuifbare opleggers. Deze zijn voorzien van hoge zijboorden, wat handig is bij bijvoorbeeld het vervoeren van lossen materialen zoals bigbags.

De zware rollerkranen staat op opleggers die uit kunnen schuiven tot 18 meter. Deze opleggers zijn open en hebben allerlei mogelijkheden om rongen te plaatsen.

Er kunnen verschillende grijpers of hulpstukken gebruikt worden: