Multifunctionele krachtpatser

Met trots presenteren wij u onze nieuwste kraanwagen, een Scania 540S met Erkin 172.000 EA-8.

Dit is de grootste autolaadkraan ooit in ons wagenpark. Als er één woord bij deze wagen past, dan is het wel ‘multifunctioneel’. Waarom?

 

172t/m autolaadkraan

Deze robuuste Erkin 172t/m autolaadkraan kan 29,5 ton pakken naast de wagen. De hoofmast heeft 18,5 meter gieklengte en pakt dan nog 5,6 ton. Door de fly-jib kan de gieklengte ruim 32 meter worden, en kan er nog 1300 kg. gehesen worden. De kraan is verder ook voorzien van een lier, en er kan met een hydraulische grijper gewerkt worden. Door de frontpoot kan er ook voor de cabine gehesen worden.

Afneembare laadbak

Deze auto is opgebouwd met een lage laadbak met vangmuilkoppeling. De laatste 1,5 meter laadbak is afneembaar, daarachter zit een 2e vangmuilkoppeling. Ook kan er een koppelschotel bevestigd worden. Daardoor kan er zowel als trekker-oplegger alsook lange of korte bakwagen-aanhanger gereden worden. Multifunctioneel inzetbaar dus!

Veilig en duurzaam

Ook aan veiligheid en duurzaamheid is gedacht. De truck heeft de schoonste EURO-6 motor, en om co2 uitstoot te verminderen is er de mogelijkheid om de kraanwerkzaamheden elektrisch te doen d.m.v. een los powerpack dat op de laadbak gezet kan worden. Verder heeft de truck meerdere veiligheidssystemen zoals Lane Departure Warning  en Advanced Emergency Braking. Ook Active Cruise Control is aanwezig. De kraan is verder voorzien van uitgebreide veiligheidssystemen, zodat de hijswerkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden.

Al met al een zeer multifunctionele kraanwagen waar we weer jaren mee vooruit kunnen. We wensen chauffeur Pieter veel succes en werkplezier met deze wagen!

social media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Geladen met een mooie nieuwe Vögele asfaltmachine ... Bekijk meerBekijk minder

Geladen met een mooie nieuwe Vögele asfaltmachine

Reageer op Facebook

👍👌💪

Nog even en het WSI model van de DAF is er ook!