Ter vervanging van de 14 jaar oude Scania kraanwagen is recent een Volvo FH 540 8×2 TAG-XL geleverd met een Palfinger PK92002 SH-G autolaadkraan.  De Palfinger is uitgerust met de nodige snufjes om deze nieuwe machine in te gaan zetten voor de meest uiteenlopende hijsklussen. Zo is er een PJ 125-E fly-jib om de basiskraan met 8 hydraulische uitschuifbare delen (20,1 meter) nog eens te verlengen zodat er een vlucht mogelijk wordt van bijna 33 meter!
Verder is er een 2,5 tons hydraulisch opklapbare lier aanwezig die voorzien is van SRC (Synchronised Rope Control). Deze houd het hijsblok automatisch op gelijke hoogte wanneer de mast in-of uitgeschoven wordt. Ook het RTC (Rope Tension Control) is aanwezig waarmee de kraan opgevouwen kan worden terwijl de lierkabel ingeschoren blijft met als resultaat aanzienlijke tijdswinst als er bij de volgende hijsklus ook weer gebruik moet worden gemaakt van de lier.
Daarnaast zijn er nog tal van zaken waaronder P-Fold, AOS, Flow Sharing, Load en ballastprogramma LCA03, Softstop op de cilinders, DPSP voor de fly-jib en een tweetal bewaakte front steunpoten die het gebruik extra veelzijdig en gemakkelijk maken voor de machinist. De laadbak is voorzien van de nodige RVS gereedschapskisten, lades en afdekplaten alsmede een hydraulisch uitschuifbaar achterkalf met verlichting en antislip op de laadvloer.
We willen de betrokken partijen bedanken voor de fijne samenwerking en wensen chauffeur Marcel veel werkplezier toe!

social media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

We hebben weer gave klussen mogen doen de afgelopen weken!
Fijn weekend allemaal!
... Bekijk meerBekijk minder

We hebben weer gave klussen mogen doen de afgelopen weken!
Fijn weekend allemaal!

Reageer op Facebook

Mooi werk mannen!

David Dungan

Geweldig toch !!!

Zelfs een rondje circuit word gedaan zie ik wel😎💪 Zijn weer mooie plaatjes van mooie uitdagende klussen💪👌

Mooie spullen! Geen foto’s van AWZI in Zwanenburg?

Jeroen Luijten

Mooi materieel

Mooie plaatjes.

Gilles magnifiek

Echt mooi en goed onderhouden matrieel

View more comments